Ο καταρράκτης είναι μια πολύ συχή πάθηση του ματιού. Με την πάροδο της ηληκίας ο φακός που έχουμε μέσα στο μάτι μας υφίσταται αλλαγές που τον κάνουν λιγότερο διαυγή. Όταν ο φακός αυτός γίνει θολός τότε λέμε ότι υπάρχει καταρράκτης. Με τον καιρό ο καταρράκτης επιδεινόνεται και η όραση γίνεται θολότερη.

Ποιες είναι οι συχνότερες παθήσεις των βλεφάρων;

Υπάρχουν πολλές παθήσεις οι οποίες σχετίζονται με τα βλέφαρα και προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην όραση και στη λειτουργικότητα του ματιού καθώς επίσης αισθητικά προβλήματα. Για να υπάρξει σωστή θεραπεία, απαιτείται έγκαιρη και ακριβής πρόληψη από τον οφθαλμίατρο. Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι συχνότερες παθήσεις των βλεφάρων και ειδικότερα η βλεφαρίτιδα, το εντρόπιο, το εκτρόπιο, η τριχίαση, η κριθή και το χαλάζιο.

Η οθόνη του υπολογιστή δεν προκαλεί πραγματικά βλάβη στα μάτια. Όμως κοιτάζοντας την οθόνη για αρκετή ώρα, μπορεί να καταπονηθούν, να τα κουράσουν κουρασμένα και να θολώσουν προσωρινά την όρασή σας, οπότε ένα διάλειμμα απαιτείται. Κάθε 20 λεπτά απομακρύνεται το βλέμμα σας από την οθόνη και κοιτάξτε κάπου μακριά για 2 έως 5 λεπτά και ανοιγοκλείνετέ τα συχνά ώστε να υγραίνονται.

Facebook timeline

Αναζήτηση στο blog